21 Mart 2025 21:33

Sultangazi ve Eyüp'te protesto eylemleri

İstanbul’un Sultangazi ve Eyüp ilçelerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında alınan gözaltı kararını protesto eden yurttaşlar kitlesel eylemlerle mücadele kararlılığını gösterdi.

Sultangazi ve Eyüp'te protesto eylemleri

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul –  Sultangazi ve Eyüp ilçelerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında alınan gözaltı kararını ve hukuksuz operasyonları protesto eden yurttaşlar yaptıkları kitlesel eylemlerle mücadele kararlılığını gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde binlerce kişi bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından sonra Gazi mahallesinde dün (20 Mart Perşembe) akşam saatlerinde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştiren Gazi halkı, bu akşam da mücadele kararlığını sürdürdü. Saat 20.00’de bir araya gelen Gazili kadınlar, gençler ve emekçiler tek adamın faşizmi inşa etme çabalarına karşı İnönü Caddesi boyunca yürüdü.

Yürüyüş boyunca “hükumet istifa” sloganlarını haykıran Gazili emekçiler, hukuksuzca gözaltına alınanlara selam gönderdi. Gazili emekçiler geç saatlere kadar süren yürüyüşlerini sonlandırırken mücadeleyi sürdürüceklerini belirtti.

Kardolap Mahallesi’nde yurttaşlar sokaktaydı

İstanbul’un Eyüp ilçesine bağlı Karadolap Mahallesinde bir araya gelen yurttaşlar hukuksuz gözaltılara karşı eylem yaptı. Yürüyüş yapan kitle sloganlarla operasyonları protesto etti.

Nurtepe-Güzeltepe'de eylem

Eyüp'te Nurtepe-Güzeltepe halkı da eylem gerçekleştirdi.

Kitle "Tek adama boyun eğmeyeceğiz. Hakkımız için hukukumuz için özgürlüğümüz için mücadele edeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

(Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et